Over ons

ROATS | Magazine is door jonge makers, voor jonge makers. Het richt zich op nog onbekende schrijvers die graag een stap willen maken naar de literaire wereld. Daarom krijg je van ROATS zo veel mogelijk vrijheid in wat je schrijft, hoe je schijft en waarom je dat doet.   

ROATS vindt het belangrijk dat de thema's dicht bij de schrijvers zelf liggen en dat via het platform aandacht wordt gegeven aan wat zij daarover willen vertellen. Met het Magazine hoopt ROATS de ogen van jonge schrijvers en traditionele tijdschriften die niet in hen geloven te openen. 

"De doelgroep waarmee wij werken zijn de schrijvers van de toekomst. We maken dit Magazine omdat we graag een platform bieden waar iedereen de kans krijgt op publicatie en om zich verder te ontwikkelen."
 


Magazine


In september 2021 verscheen de eerste uitgave van ROATS. Het was meteen een enorm succes, met meer dan 15.000 online weergaven. Daarom kan ROATS ook niet zomaar stoppen en zal het door blijven gaan!

Iedereen heeft namelijk een stem en zou de kans moeten krijgen die te gebruiken. Dat is ook waar de motivatie voor ROATS vandaan komt. ROATS hoopt dan ook een platform te kunnen bieden aan jonge talentvolle schrijvers. Dit doet ROATS in een jaarlijks Magazine zonder kaders. Een open podium op papier. Iedereen krijgt de kans om iets in te sturen en iedereen krijgt feedback. Het onderwerp? Dat is aan de schrijver.

Als besloten wordt dat het stuk gepubliceerd wordt krijg je gegarandeerd publiek. Op deze manier kan ROATS dienen als een stap voor schrijvers die willen beginnen aan een literaire carrière.

Bij het woord Magazine gaat het al snel over een gedrukt 'boekje' met hedendaagse thema's. Maar we leven tegenwoordig in een digitaal tijdperk. De tijdschriftenbranche zal hierin mee moeten bewegen en laten zien dat ze bereid zijn om in oplossingen te denken. Daarom is het Magazine van ROATS ook online te lezen en publiceerd ROATS ook kleinere uitgaven online.                 

ROATS denkt dat er ook veel voordelen zijn voor digitalisering van papieren boekwerk. Ze worden namelijk toegankelijker, zijn beter voor het milieu en makkelijker te categoriseren. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet verzuipt in het grote internet? 

ROATS heeft net zoals andere online magazines een site waarop ze haar Magazine uitgeeft. Ook wordt het Magazine fysiek uitgebracht. Wat ROATS van de rest van de tijdschriften onderscheid is de vrijheid in de vormgeving en de nauwe samenwerking met schrijvers. In een tijd waar iedereen een mening heeft maar waar weinig kansen zijn deze meningen te delen, biedt ROATS zwembandjes zodat schrijvers niet verdrinken in de miljoenen andere online berichten

Door de creativiteit van de schrijvers te prikkelen en geen regels aan vorm of inhoud te verbinden blijft ROATS erg vrij. De onderwerpen komen van de schrijvers. Hierdoor zijn de onderwerpen merendeels relevant en vallen ze binnen de belevingswereld van leeftijdsgenoten. Schrijvers kunnen er ook voor kiezen om hier totaal van af te wijken en juist meer verbinding te zoeken met andere doelgroepen.

Dus hoe blijft ROATS relevant voor jong en oud? Doordat mensen jongeren je meenemen in wat voor hun belangrijk is en zal zijn.Team
Jannie Elzinga

Hoofdredacteur en Oprichter

ROATS | Magazine is oorspronkelijk bedacht door Jannie Elzinga met het idee dat iedereen een stem heeft en de kans moet krijgen om die te delen. Oud of jong, bekend of onbekend, iedereen heeft iets te vertellen en moet de kans krijgen gehoord te worden.

Jannie is een 18-jarige ambitieuze vrouw uit Drachten, een klein dorpje in Friesland. Al van kleins af aan geeft ze haar creativiteit de vrije loop en volgt ze haar hart in alles wat ze doet. Inmiddels is ze regisseur, muzikant, maker en werkt ze fulltime als Junior Redacteur bij Talpa Entertainment Productions. Daarnaast is ze ook educatiementor bij de Anne Frank stichting, waar ze workshops geeft en mensen coacht in projecten over racisme, discriminatie en kansenongelijkheid. Jannie is er van overtuigd dat je leeftijd niks zegt over wat je wel en niet kan, en dat laat ze dan ook graag terug komen in ROATS. 

Voor meer informatie over Jannie kun je naar haar Instagram: @jan.nie_elzinga


Micha braaksma

Hoofdredacteur

Na de eerste uitgave van ROATS heeft Micha Braaksma zich aangesloten bij het idee dat iedereen een stem verdient. Nu vormen Micha en Jannie samen de hoofdredactie van het tijdschrift. 

Micha komt uit Middelburg in Zeeland en is zelf 18 jaar. Hij heeft een brede interesse die reikt van wetenschap tot kunst en alles ertussenin. Daarnaast is hij erg actief in de kunst en cultuur sector in Zeeland. Zo doet hij aan dichten en fotografie, is hij jongerenambassadeur voor literair platform De Baaierd en bestuurslid bij kunstenaars organisatie De School. 

Voor meer informatie over Micha kun je naar: https://linktr.ee/michabraaksma 

Sam van den Boogaard

Eindredacteur

Sam van den Boogaard schrijft al zijn hele leven. Voor hem is ROATS een uniek platform voor jongeren. Met zijn  bijdrage in de redactie hoopt hij jongeren te helpen hunzelf te ontwikkelen en hun werken een groter podium te geven. 

Sam komt uit Nijmegen, studeert International Relations in Leiden en houdt van wetenschap, boeken en politiek. Hij is alumnus van het Anne Frank Youth Network en verder actief als journalist voor het platform Red Pers.

Meer informatie over hem kan je vinden op: https://www.linkedin.com/in/sam-van-den-boogaard-a09218217/


Sponsoren


ROATS | Magazine wordt gesponsord door De School, Natuur Avontuur! en MeervanMir.

Wilt u ROATS graag steunen en hier tussen staan? Vul dan het contactformulier in of mail naar roatsmagazine@gmail.com.


De School is een initiatief die ervoor streeft om kunstenaars op een laagdrempelige en informele manier met elkaar te verbinden. Zij streven er daarnaast naar om de openbare ruimte zo in te richten dat kunst altijd om ons heen is. Zij vinden dat kunst iets is voor allen en niet voor de enkele. Meer informatie is te vinden op de website: https://sites.google.com/view/deschoolzeeland

Natuur Avontuur! bestaat al meer dan 15 jaar. Zij geven spannende en leerzame natuurexpedities en lessen voor jong en oud. Zo zijn er zeelessen en afvallessen waar op een praktijkgerichte manier kennis wordt opgedaan. Dit allen om mensen verder te interesseren in natuur en milieu. Meer informatie is te vinden op de website: https://www.natuuravontuur.com/natuur-avontuur/ 

MeervanMir is een keramiekatelier met een breed assortiment van verschillende soorten kunstwerken. Daarnaast biedt het ook begeleiding aan personen met een extra zorgvraag. Dat, door op een creatieve en kunstzinnige manier bezig te zijn met hen. Meer informatie is te vinden op de website: http://www.mirjamvansluijs.nl/?page_id=10