Actueel


Terugblik Simmerdeis Festival!

19 juli 2023

Op het Simmerdeis Festival in de Sluisfabriek bij BROEI, organiseerde we een podium met een schrijfwerkplaats. Daar gingen we met het publiek te werk om samen gedichten te schrijven.


Met de nieuwe website zijn een aantal van die gedichten nu ook online te lezen! Op de tweede foto kun je er al een lezen, voor de andere zul je naar www.roatsmagazine.nl moeten gaan! 

 

 

Maak kennis met Sam!

19 juli 2023

Maak kennis met Sam! Hij is onze Eindredacteur en zorgt ervoor dat alle puntjes op de "i" staan :) 

 

 

Pride voorproefje #2

1 september 2023

Tijdens pride zijn er vele mensen, activiteiten en gepaard daarmee veel verschillende meningen. Daarom zijn de agenten van ‘roze in blauw’ er om iedereen veilig te houden. 🚨

“Roze in Blauw is het landelijk netwerk van de politie. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+) die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen daar melding doen."

Wij spraken deze agenten, en praatte over waarom ze op pride werkzaam zijn, maar bovenal wat het zo belangrijk maakt dat deze afdeling bestaat. Het gesprek was mooi, ontroerend, en bovenal vol met respect.

Bedankt naar politie Zwolle voor hun eerlijkheid, open instelling en het nemen van de tijd om met ons in gesprek te gaan. Wil je nou meer weten? Blijf dan ROATS | Magazine volgen voor de PRIDE SPECIAL, die binnenkort online komt! ❤️🏳️‍🌈 

 

 

Pride voorproefje #1

30 augustus 2023

Rood, blauw, paars, geel, groen. Wie of wat je ook bent, deze is voor jouw. ROATS | Magazine komt met een nieuwe special. Boordevol interviews, drag queens, kunst maar ook tutorials!

Kan jij net zo goed dansen als een queen tijdens pride? Jannie en Dewy gingen op pad tijdens pride Zwolle en stelden de vraag ‘hoe kom je erachter wie je bent en als je dat al weet, hoe accepteer je dan jezelf?’ Benieuwd naar het eindresultaat? Binnenkort vind je de volledige special hier op de website. Maar voor nu moet je het doen met deze teasers! 🏳️‍🌈 ❤️ 

 

 

Maak kennis met Sophie!

30 juli 2023

Maak kennis met Sophie! Zij komt ROATS versterken als Social Media Manager :) 

 

 

ROATS op festival Simmerdeis #2!

19 juli 2023

Beter laat dan nooit ;) nog wat leuke foto's van ROATS op Festival Simmerdeis! Daar hebben we samen een aantal prachtige gedichten gemaakt met het publiek. Eén daarvan komt ook in de volgende uitgave! Verder hebben Roos Heeringa en Daan Brouwer hele leuke interviews gehouden, die later ook nog online komen.


Over de inzendingen:

Heel erg bedankt aan iedereen voor het inzenden van hun werken, we kunnen er in totaal wel een heel boek van maken! Inmiddels zijn we er bijna uit met een selectie en komen snel met een bericht naar alle inzenders :)


Waarschijnlijk was het al opgevallen, we hebben een heleboel super mooie stickers, flyers, posters, shirts en nog meer, met super toffe designs! De vormgeving daarvan is gedaan door Jouke van Surksum. De komende tijd updaten we ook de site en socials met deze nieuwe designs!


Heel erg bedankt aan BROEI,  Simmerdeis en de Sluisfabriek dat we er konden zijn! Ook bedankt aan Maurice Hamming en Daan Brouwer voor veel van de beelden! 

 

 

ROATS op Festival Simmerdeis #1!

20 juni 2023

Groot nieuws: aankomend weekend staat ROATS als onderdeel van BROEI op Simmerdeis festival in Drachten!

Aanstaande zaterdag en zondag kan je vanaf 1 uur bij ons aansluiten in de indrukwekkende Sluisfabriek. We gaan dan samen  gedichten schrijven en redigeren! Zondagmiddag wordt hieruit één gedicht gekozen voor een ereplekje in de volgende uitgave :)

Lees meer

 

 

Interview Leeuwarden Courant jongerenafdeling!

20 juni 2023

Bekijk hier het interview voor de Leeuwarder Courant hun jongerenafdeling!

 

 

Maak kennis met Roos!

18 juni 2023

Maak kennis met Roos Heeringa ! Zij komt ROATS verder versterken als content creator voor de socials :) 

 

 

Prijs winnaar taal kunstbende zeeland!

11 juni 2023

Aankomende zondag vinden de voorrondes van Kunstbende Zeeland plaats! 

Daarbij krijgt dit jaar de nummer 1 winnaar van de categorie taal een 'cadeaubon' voor een publicatie in de volgende uitgave van ROATS!

Kijk voor verdere informatie over Kunstbende en de voorrondes in Zeeland bij @kunstbendezld en op de website www.kunstbende.nl

 

 

Interview Omroep Friesland!

6 mei 2023

Onlangs was Jannie Elzinga, onze hoofdredacteur, bij Omroep Friesland te gast! Daar heeft ze haar verhaal kunnen delen over ROATS. 

Bekijk het interview hier!

 

 

Dodenherdenking & Bevrijdingsdag

5 mei 2023

Ter gelegenheid van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag publiceert ROATS dit jaar een aantal werken van jonge kunstenaars in relatie tot de Tweede Wereldoorlog en bevrijding. Daarnaast delen wij ook een interview dat wij voerden met Rozette Kats, overlevende van de Tweede Wereldoorlog. Dit alles als eerbetoon aan de mensen die gestorven zijn en die de Tweede Wereldoorlog overleefd hebben.

Maar deze publicatie is tegelijkertijd ook een viering van onze vrijheid. Onze vrijheid om te maken, te delen en te leren. Waarbij we ook altijd moeten blijven leren van het verleden, zodat we niet nogmaals dezelfde fouten maken.

Lees en bekijk het hier!

 

 

Steun ROATS Magazine!

30 April 2023

ROATS zoekt jouw steun!

Vorig jaar is de eerste editie uitgekomen, wat een enorm succes werd! Uiteindelijk kwamen er meer dan 15.000 online weergaven! Mede daarom hebben wij besloten om verder te willen gaan en het ook fysiek uit te brengen.

Maar wij kunnen dit niet volledig alleen. Daarvoor is ook jullie hulp nodig om de nieuwe versie werkelijkheid te maken en straks in handen te hebben.

Als je dus wat kleingeld over hebt en graag jongeren wilt steunen in hun dromen waar maken, ga dan naar https://gofund.me/743c5fb8 Ook het delen van dit bericht helpt ons enorm!

 

 

Inzendingen geopend!

21 April 2023

ROATS zoekt jou! De inzendingen voor de tweede uitgave zijn geopend.

Tot 25 juni is iedereen tussen de 15 t/m 21 jaar welkom om hun werk te delen. Alle genres van literatuur zijn welkom, van poezië tot non-fictie tot liedtekst. 

 

Interview Rozette Kats

21 April 2023

"Het is lang geleden dat ik zo'n mooi verhaal heb gehoord"

Dat was de impressie die Jannie had na haar interview met Rozette Kats, overlevende van de Tweede Wereldoorlog. Wij willen graag dat fantastische verhaal met jullie allen delen.

Daarom komt op 4 mei het interview uit de website. Ook delen wij dan een gedicht en meerdere kunstwerken van jonge kunstenaars in relatie tot de oorlog!

 

 

Maak kennis met Micha!

8 April 2023

Ga naar onze Instagram en maak kennis met Micha! Daar verteld hij meer over zijn motivatie achter ROATS en over wat ROATS te bieden heeft.

Micha is mede-hoofdredacteur van ROATS.

 

 

Interview Rick van der Made

31 Maart 2023

Onlangs hebben we een super gaaf interview gehad met Rick van der Made. 

Rick is de hoofdredacteur van de Gaykrant, een nationale online krant en de grootste LHBTI+ krant van Nederland! We hebben elkaar goed leren kennen en veel kunnen leren van elkaar. We hebben van Rick erg mooie adviezen gekregen voor ROATS! En we zijn allen erg benieuwd naar hoe ROATS er in de toekomst uit gaat zien.

 

 

Maak kennis met Jannie!

31 Maart 2023

Ga nu naar naar onze Instagram en maak kennis met Jannie!

Jannie Elzinga is oprichter en mede-hoodredacteur van ROATS en verteld wat ROATS voor haar betekent.

 

 

Instagram account  @roatsmagzine !

17 Maart 2023

Ga nu naar naar onze Instagram en bekijk, volg, like, en reageer op ons gloednieuwe account!

Verwacht zowel hier, op de website en op Instagram updates over ROATS | Magazine. Op Instagram zullen we ook interessante dingen delen gerelateerd tot literatuur, mocht je daar in geintresseerd zijn is het zeker het volgen waard!

 

 

Onze allereerste uitgave!

27 September 2021

De aller aller aller eerste uitgave van ROATS | Magazine lees je hier! Met meer dan 15.000 online weergaven een enorm succes!

Deel hem met je schoonmoeder, het zusje van je buurvrouw, je achteroom, voetbaltrainer, beste vriend, kortom iedereen die leest of zou moeten lezen.